Печено пиле с ябълки и мед

EfrosiaEfrosia
Джедай
5061k113k
Печено пиле с ябълки и мед1 / 2
07/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1.5 кг цяло пиле
  • лимони - сока и настъргана кора на 1 лимон
  • ябълков сок - 200 мл
  • бира - 200 мл с вкус на лимон, грозде, грейпфрут
  • мащерка - 2 щипки
  • канела - 1 щипка
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • мед - 2 ч.л.
  • ябълки - 3 - 4 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното пиле добре посолете и поръсете с черен пипер отвътре и вън. Смесете кората и сока на лимона заедно с ябълковия сок, плодовата бира, мащерката, канелата, още малко сол и черен пипер и меда.

Добре разбъркайте получения сос и отново намажете пилето навсякъде обилно. В отвора пъхнете една цяла ябълка. Оставете да се маринова за 30 минути.

След това покрийте с фолио и пъхнете да се пече в загряна на 200 градуса фурна за 30 минути. След това махнете фолиото, полейте с още от маринатата и добавете още 2-3 разполовени ябълки.

Доопечете пилето така, като на 2-3 пъти поливате с още от маринатата. Получава се много вкусно и различно на вкус пиле, с което може да изненадате гостите си.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: