Яйчен пунш

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
18/07/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 205
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците от яйцата на сняг с 2/3 от захарта и остърганата шушулка ванилия. Жълтъците разбийте с останалата захар до гладък крем.

Сложете виното да се вари 15 минути заедно с канелата и анасона. След това прецеждайки сместа я сипете при непрекъснато бъркане към жълтъците.

Върнете тенджерата на котлона и бъркайте интензивно за 2-3 минути. Махнете от котлона и оставете леко да се охлади и добавете 2/3 от разбитите белтъци, смесвайки внимателно.

Разсипете яйчения пунш в подходящи чаши и гарнирайте с останалата част от белтъците. Отгоре поръсете с настъргана портокалова кора.

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар