Баница с лук и орехи

Дебелата БертаДебелата БертаДжедай126146
19/07/2012
"Разкошна баница с необичаен аромат и нетипичен вкус, която ще обърне представите ви за вкусотия "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 839
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

  • кори - 500 г фини точени
  • праз - 1 стрък, голям или 2 по - малки
  • кромид - 3 глави
  • олио - 100 мл
  • магданоз - 1 връзка
  • счукани орехи - 1 ч.ч.
  • сол - малко, на вкус
  • черен пипер
  • чубрица
  • масло - 120 г разтопено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете ситно скълцаните праз и лук. Щом се запържат, добавете малко подправки на вкус, орехите и скълцания магданоз. Снемете плънката от котлона.

Намазнете тава. Вземайте по 2 кори и по дължината им разпределяйте от плънката. Навивайте на руло и редете в тавата под формата на охлюв.

Наредената баница набодете с вилица и залейте с разтопено масло, като може да не използвате цялото количество.

Сложете баницата да се изпече в загряна средно силна фурна до приятен загар.

Рейтинг

5 4
4 1
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар