Пълнени миди с ароматна плънка

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
17/07/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 145
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте капки зехтин в дълбок тиган и запържете няколко скилидки скълцан чесън. След като чесънът си пусне аромата, сипете добре почистените миди. Изчакайте за няколко минути и долейте постепенно виното. Овкусете със сол и черен пипер, похлупете и оставете на не силен котлона да се задушават, докато черупките се отворят.

Успоредно с това загрейте повечко зехтин в друг тиган. Сложете останалия скълцан ситно чесън да се запържи. Нужно е повечко количество чесън, затова може да добавите и малко от трета глава. След като се запържи, добавете галетата, малко сол и черен пипер и разбърквайте, докато и тя се запържи.

Готовите миди извадете и сосът от варенето им добавете към чесъна и галетата. Разбъркайте добре и добавете ситно скълцания магданоз. След 1 минута бъркане, снемете от котлона, полейте сместа с малко лимонов сок и объркайте с настърган пармезан.

Всяка вътрешност на отворената мида се отделя от черупката и се оставя в нея. С помощта на лъжичка отгоре се слага от плънката, като се заглажда. Мидите се подреждат в намаслена тава и се запичат на умерена фурна за 10 минути.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар