Крем-сос с праз

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Крем-сос с праз1 / 2
27/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • праз - 2 стръка (тънки)
  • естрагон - няколко стръкчета
  • жълтъци - 1 бр. пресен
  • масло - 2 с.л.
  • бяло вино - 250 мл
  • течна сметана - 125 мл
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената бяла част от праза се нарязва на тънки кръгчета и се задушава в загрятото масло.

Добавете бялото вино и задушете сместа за 20-тина минути, след което я разбийте с миксер или я пасирайте.

Свалете соса от огъня и още докато е горещ (но не и врял), го застройте с жълтъка, предварително разбит със сметаната.

Овкусете с естрагон, пипер и сол на вкус. Сосът е изключително подходящ за свинско филе.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: