Постна мусака с тиквички

ВаленаВаленаНовак
08/08/2012
"Много апетитна и лека вариация на класически балкански специалитет."
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 204
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете ситно всички зеленчуци. Объркайте ги в купа заедно с яйцата и натрошеното сирене. Овкусете сместа с подправките и я разстелете в подмазнена тава.

Сложете да се пече в умерено загряна фурна до готовност. Разбийте останалите 2 яйца, добавете киселото мляко и брашното и с тази заливка полейте постната мусака.

Върнете във фурната да се запече, докато заливката стегне. Поднесете порция от постната мусака с тиквички леко охладена и поляна с доматен сок.

Рейтинг

5 3
4 5
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Невена
Невена
30.07.2013 19:31
Не съм очарована.
0
0
Vanq
Vanq
23.05.2013 23:33
Не се ли слага вода, когато се запичат зеленчуците ??
0
0
тина
тина
13.05.2013 22:29
тази рецепта се разминава със снимката ,приготвих я ,стана много вкусна ,но изглежда различно от снимката ,а и рецептата по приготвянето е много оскъдна ,но все пак стана и наистина е много лесна и вкусна.
1
0