Лесни пилешки шницели

EfrosiaEfrosia
Джедай
468
824
10
1k
15/07/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 886
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 500 г пилешко филе
  • лук - 1/2 глава
  • яйца - 2 броя
  • черен пипер - смлян, на вкус
  • червен пипер - лют едросмлян
  • сол - малко
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете пилешкото месо на кайма заедно с лука, като използвате блендер или кухненски робот.

След това объркайте сместа с подправките и яйцата. Трябва да се получи не много гъста каша.

Загрейте на средна степен на котлона тефлонов тиган с малко зехтин.

Сипвайте по 2 с.л. от сместа и с помощта на лъжицата оформете шницел.

Изпечете го от едната страна и с помощта на шпатула, го обърнете.

За да се обръщат лесни пилешките шницели не бива да са много големи.

Поднесете лесните пилешки шницели със свежа салата.

Предпазен капак при пържене - 25 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Предпазен капак при пържене - 25 см
6.00 лв.
4.62 лв.
Виж ››

Сложете край на мазните петна по печката с предпазния капак, който може да се използва както върху тенджери, така и върху по-голям тиган. Има плътна мрежа, през която може да видите кога храната е готова. Дръжката на капака е термоустойчива.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар