Сладко от ягоди

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
24/05/2009
"Късче лято и няколко слънчеви лъчи, затворени в бурканче "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо53 219
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • ягоди - 1 кг.
  • захар - 2 кг.
  • лимонена киселина - 2 к. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме ягодите и ги измиваме.

В съда, в който ще варим ягодите нареждаме ред ягоди, ред захар. Престояват една нощ.

На следващия ден ги слагаме на огъня да врат с една чаша вода.

След като сиропът се сгъсти прибавяме лимонената киселина. След 5 мин. сладкото се сваля от огъня, като се разклаща за да се отдели пяната и ягодите да не са залепнали една за друга.

Сипваме в бурканчета и затваряме докато са горещи. Обръщаме с капачката на долу, за се получи вакум.

Ретро затварачка за буркани тройна
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Ретро затварачка за буркани тройна
14.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на зимнина никога не е било толкова лесно, колкото с тази много практична тройна затварачка на буркани, с която с лекота ще затваряте три различни вида буркани.

Рейтинг

5 13
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Албена Асенова
Аз също направих сладкото 1:1 и не сложих чаша вода.Ягодите достатъчно течност пускат според мен.
3
0
ХРИСТОВА
ХРИСТОВА
15.06.2011 14:54
Определено мисля, че захарта е много един кг захар - един кг ягоди мисля, че е по-добра комбинация,- поне аз така го правя.
Към края намачквам ягодите както са в сиропа и слагам малко лимонена киселина.
5
0
петя
петя
09.06.2011 18:33
И според мен пропорцията е 1 кг. плод + 1 кг. захар за каквото и да е сладко.
7
0