ezine.bg»Рецепти»Риба»Яхния»Рибена яхния със зеленчуци

Рибена яхния със зеленчуци

EfrosiaEfrosia
Джедай
5071k112k
Рибена яхния със зеленчуци
13/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг по избор
  • картофи - 4 - 5 броя
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 брой
  • чушки - 1 червена
  • домати - 1 консерва
  • олио - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
  • карамфил - 2 чукани зрънца
  • магданоз - 1/3 връзка
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената риба се нарязва напречно на парчета. Овкусяват се със сол, черен пипер, овалват се в брашно и изпържват в сгорещена мазнина.

Изваждат се и в същата мазнина (при нужда се добавя още), се слагат да се запържат скълцаните лук и настъргания морков. Щом омекнат, се добавят нарязаните чушки.

След като и те омекнат, се добавят почистените и нарязани н акубчета картофи, разбърква се и се добавя консервата домати. Оставя се да поври за 15 минути и се добавят подправките заедно с изпържената риба.

Долива се малко топла водичка и яхнията се оставя да ври за още около 20 минути. Накрая се сгъстява с размитото във дочика брашно и се разбърква със скълцан магданоз.

Поднесете рибена яхния със зеленчуци леко охладена.

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: