Мармалад от грозде

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
4k
21/07/2011
"Нямаме търпение да си опитаме гроздовия мармалад с препечена филийка"
Приготвяне50 мин.
Готвене180 мин.
Общо230 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 687
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • грозде - 10 кг.
  • захар - 1 кг.
  • вода - 2 ч. ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оронваме гроздето и го измиваме добре. Не трябва да допускаме да има загнили зърна.

Заливаме с 2 ч. ч. вода и варим. Прибавяме и 1 кг. захар. Зърната се варят докато сиропът се сгъсти.

По приятен е мармаладът от бяло грозде. Червеното грозде дава червен мармалад.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар