ezine.bg»Рецепти»Предястия»Хумус»Хумус с авокадо

Хумус с авокадо

EfrosiaEfrosia
Джедай
5071k112k
Хумус с авокадо
11/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.

Необходими Продукти

  • нахут - 300 г пресен
  • авокадо - 1 брой
  • сусамов тахан - 4 - 5 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • лимони - сок от 1 лимон
  • вода - 100 мл от варенето на нахута
  • чесън - 5 скилидки или на вкус
  • сол
  • черен пипер - смлян
  • червен пипер - 2 - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута за 1 нощ във вода, като смените водата по не веднъж.

След това сложете да се свари с капки олио, докато люспите се отделят и е готов. Изплакнете под студена вода, като запазите 1 ч.ч. от бульона.

Почистете авокадото и го нарежете. Към нахута, добавете 100-150 мл от водата, сусамовия тахан, зехтина, лимоновия сок, скълцания чесън и пасирайте всичко продължително, докато се хомогенизира.

След това пасирайте с авокадото, малко сол, черен и червен пипер на вкус.

Рейтинг

3.9
52
43
31
21
10
Дай твоята оценка: