Смокини на грил

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k7111k
Смокини на грил
08/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Уникален десерт от ароматни смокини, който ви препоръчваме да поднесете с бутилка качествено бяло вино"

Необходими Продукти

  • смокини - 8 бр. големи (пресни)
  • масло - 15 г на стайна температура
  • лимони - 1 бр.
  • розова вода - няколко капки
  • заквасена сметана - 6 с.л.
  • пудра захар - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте грила на най-високата степен за 10 минути. Намажете с масло малък огнеупорен съд.

Измийте и подсушете смокините, след това махнете дръжките им и ги разполовете. Изстискайте сока от лимона в малка купа и прибавете розовата вода.

Натопете смокините в този сок, подредете ги на 1 пласт с разрязаната страна надолу. Поръсете ги обилно с 3 с.л. от захарта.

Поставете съда под грила и печете около 4 минути. Обърнете смокините, поръсете с останалата захар и печете още 2-3 минути. Поднесете ги със собствения сос, като добавите и сметаната.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: