Бифтеци с бяло вино

04/08/2017
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър36697208
"Гурме предложение за ценителите на изисканата кухня - бифтеци с бяло вино "
  • Приготвяне5 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо550
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бифтеци - 2 бр. (по 3 см дебелина)
  • бяло - 125 мл
  • олио - 1 с.л. + за пържене
  • масло - 40 г
  • магданоз - 1 ч.л. нарязан ситно
  • черен пипер - прясно смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете бифтеците с черен пипер и ги намажете от двете страни с олиото. Оставете ги да престоят около 1 мин.

Сгорещете силно олио в тиган и запържете месото равномерно отвсякъде.

Долейте виното и оставете да се задушат за около 4 минути на тих огън.

Прехвърлете бифтеците в затоплени чинии.

Посолете и оставете виното да се изпари, докато стане с гъстота на сироп.Снемете съня от котлона, добавете парче масло и върнете отново на огъня - нека маслото се стопи и се сгъсти сосът.

Добавете магданоза в соса и залейте бифтеците. Поднесете ги веднага.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар