ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печена риба по сицилиански

Печена риба по сицилиански

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
29543061k
Печена риба по сицилиански
02/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бяла риба - 4 филета
  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • домати - 4 бр.
  • карамфил - 2 бр.
  • маслини - 8 бр. зелени
  • каперси - 1 с.л.(може да се заменят с кисели краставички)
  • магданоз - 1 с.л.
  • целина - 1 резен
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако рибата има кожа, я отстранете. Подредете филетета на един ред в подмазнена тава.

Загрейте зехтин в съд на котлона и запържете нарязания лук, докато добие златист цвят, и добавете предварително попарените, обелени и нарязани домати.

Овкусете с карамфилчетата и сол и оставете да се задушава, като разбърквате от време на време.

Накрая добавете каперсите, целината, маслините, магданоза и черен пипер.

Залейте рибата със соса и сложете да се пече под капак за около 25 минути в предварително загряна фурна.

Поднесете ястието направо с тавата върху масата, докато е още горещо.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: