Чушки по пиемонтски

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
29543161k
Чушки по пиемонтски
02/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • чушки - 2 жълти + 2 зелени, широки
  • домати - 4 бр. зрели
  • сардини - 4 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 4 с.л.
  • краставички - 1 стерилизирана, може и магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всяка чушка разрежете на половинки и ги почистете от дръжки и семки.

Доматите попарете, обелете и нарежете на четвъртинки.

Рибките намачкайте и ги разбъркайте със скълцания ситно чесън и зехтина.

Подредете чушките в намазнена тава и във всяка сложете по 2 четвъртинки домат, залейте с малко зехтинена смес и изпечете в предварително загряна фурна на умерена температура за около 30 минути - не ги препичайте, защото чушките трябва да останат леко твърди.

Така приготвените чушки по пиемонтски се поднасят студени и се гарнират с кисела краставичка или магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: