Ароматна пъстърва във фурна

А. Борисова
А. Борисова
Новак
03/07/2012
"Пъстървата няма нужда от сто подправки, за да стане божествено вкусна!"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо19 570
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата80
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъстървите добре се почистват от вътрешности и люспи. С остър нож се правят леки разрези напречно по кожата на рибите.

Пъстървите се поръсват навсякъде със сол, черен пипер и се намазват равномерно със зехтин. Във всяка риба сложете малки парченца краве масло, скълцан магданоз и кръгчета лимон.

Рибите сложете върху скара, а скарата в тавата на фурната. Отгоре сложете кръгчета лимон. Сложете пъстървите да се пекат в горната част на фурната, на 15-20 см от горните реотани.

Изпечете пъстървите за по 6 минути, докато се получи хубава златиста коричка. Поднесете ароматната пъстърва на фурна със свежа салата.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар