Студен Рататуй

03/07/2012
Валена
отВаленаНовак
  • Приготвяне60 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо90 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 843
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете патладжаните и ги нарежете на кубчета. Посолете ги добре и оставете да се отцедят от горчивия сок. След това изплакнете под течаща вода и подсушете.

Чушките, тиквичките и доматите нарежете на кубчета, а лука и чесъна - на филийки. Сложете всички зеленчуци в тенджера с дебело дъно и овкусете с малко сол, черен пипер и зехтина. Сложете капака и оставете да се готвят за 30 минути на средно силен котлон. На няколко пъти разклащайте съда.

На 15-тата минута добавете с накъсания на малки парченца босилек, маслините и каперсите. Готовия Рататуй снемете от котлона и добавете при нужда още сол и черен пипер на вкус. Оставете Рататуя да изстине напълно в хладилник преди да поднесете. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар