Пържени филийки с ягодов сос

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър36697316
29/06/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 117
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • хляб - филии бял
  • яйца - 4 броя разбити
  • прясно мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • сол - щипка
  • захар - 1 с.л.
  • за соса
  • ягоди - 200 г
  • захар - 2 - 3 с.л.
  • портокалов сок - 1/4 ч.ч.
  • канела - 1 пръчка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата много добре заедно със захарта и солта и добавете прясното мляко.

Всяка филийка се потапя в тази смес и се пържи по стандартния начин от двете страни в сгорещена мазнина.

За ягодовия сос почистете и нарежете ягодите по-дребно. Сложете ги в тенджера на котлона да врат заедно със захарта, пръчката канела и портокаловия сок, докато сиропът им се сгъсти.

След това снемете от котлона и оставете леко да изстине. махнете канелата и претрийте соса през сито.

Поднесете пържените филийки с така приготвения ягодов сос. По желание може да поръсите с малко пудра захар или канела на прах.

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар