Пълнени домати с яйца и шунка

28/06/2012
Барфи
отБарфиНовак
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции8 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 970
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете доматите. Отрежете капачетата и издълбайте вътрешността.

Запържете в малко сгорещена мазнина скълцания лук, чесъна и нарязаната дребно шунка.

Разбийте отделно яйцата с горчицата и малко черен пипер. Добавете ги в тигана и щом леко се втвърдят, разбъркайте всичко добре и поръсете с мащерката.

Добре подсушете издълбаните домати и ги напълнете с плънката. Отгоре подредете калпачетата им и ги подредете в подмазнена тава.

Полейте пълнените домати с яйца и шунка със струя зехтин. Сложете да се пекат в загряна фурна, на 180 градуса за 15-20 минути.

подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар