ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Пшенично-царевичен хляб

Пшенично-царевичен хляб

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k6331k
Пшенично-царевичен хляб
19/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч. бяло
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 2.5 ч.ч.
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • вода - млако повече от 1 ч.ч. (топла)
  • олио - за намазване на формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте двата вида брашно заедно с бакпулвера. В отделна купа разбийте солта, водата, олиото и захарта.

Направете кладенче в пресятото брашно и изсипете вътре течната смес. Разбъркайте леко и прехвърлете тестото в намазнена тава.

Печете на умерено загрята фурна до готовност. Извадете хляба и докато е топъл го надупчете с вилица и покрийте с кърпа, за да се задуши.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: