Питка с брашно от лимец

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
387
297
19/07/2017
"Всичко, в името на хората, които обичаме, затова и питката този път е с брашно от лимец "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 342
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно от лимец - 500 г
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 1 пакетче суха (11 г)
  • захар - 1 щипка
  • тиквени семки - 4 с.л. сурови
  • мазнина - за тавичката
  • вода - 300 мл топла
  • сусамово семе - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и оформете кладенче в него. Сипете вътре солта, захарта, маята и водата. Замесете гладко тесто и го покрийте с кърпа за 30-тина минути.

Щом удвои обема си, го премесете с тиквените семки, сложете го в намаслена това и отавете да втаса повторно, отново завито с кръпа.

Поръсете питката със сусамови семена по желание и печете в умерено загрята фурна до готовност.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар