Яхния с картофи и кренвирши

Бай Ставри
Бай Ставри
Новак
28/06/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 362
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете зеленчуците. В тенджера загрейте малко мазнина и запържете скълцания лук. Добавете нарязания на кубчета морков и запържете и него.

Прехвърлете зеленчуците в чиния. В същия съд долейте още малко мазнина и запържете брашното с червения пипер.

Разредете с 1 л пилешки бульон. Върнете зеленчуците, добавете боба, нарязаните на малки кубчета картофи и разбъркайте.

При нужда долейте още бульон. оставете ястието да къкри, докато картофите леко поомекнат. Добавете мини пилешки кренвирши или по-едро нарязани големи.

Оставете яхнията да ври още около 10 минути и овкусете със сол, черен пипер и др. подправки на вкус.

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар