Тулумби

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
329
248
50
803
26/06/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции20-25 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 685
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • за тестото
  • вода - 500 мл
  • масло - 130 г краве
  • лимонтузу - 1 щипка (или оцет/лимонов сок)
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 250 г
  • яйца - 7 броя
  • за сиропа
  • захар - 400 г
  • вода - 500 г
  • лимонтузу - 1 щипка или лимонов сок
  • ванилия - 3 прахче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата с маслото да кипне, като добавите и лимонтузуто и солта. Сипете брашното наведнъж и бъркайте енергично с дървена лъжица, докато тестото започне да се отделя от стените на съда. Оставете го да поизстине и започнете да добавяте едно по едно яйцата, като разбърквате хубаво след всяко.

Сгорещете около 300 мл мазнина в дълбок и широк тиган. Направо в сгорещеното олио шприцовайте тулумбите с желаната от вас дължина. Изпържете тулумбите до приятен кафяв цвят и ги вадете. Оставете ги да се охладят.

За сиропа сложете водата и захарта да кипнат, бъркайте и добавете лимонтузуто. Щом сиропът поври 1-2 минути, снемете от котлона и ароматизирайте с ванилията. Оставете го да изстине леко.

Подреждайте ред тулумби в тава, заливайте със сиропа и при нужда направете още редове. Оставете ги да престоят няколко часа, за да поемат от сиропа хубаво.

Рейтинг

5 10
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Петър Петров
Петър Петров
27.06.2012 13:40
Тези толумбички са страхотни!
2
0