Лесна баница с извара и яйца

Зина
Зина
Новак
10/06/2009
"Класически баници с извара, които се приготвят за нула време, а как ухаят само "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 908
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясно солената извара се подправя с прясно мляко, дребно нарязан магданоз, и яйца. Всичко се омесва добре, но трябва да се внимава плънката да не е течна, тъй като в такъв случай баницата ще остане тестена.

Тавата в която ще се пече се намазва с олио и поръсва с брашно. Между всяка кора се поръсва от плънката, като завършва с кора. Най - горната кора и по краищата се напръсква с горещо олио.

Пече се на умерена фурна до зачервяване.

След изваждането се напръсква с вода и се задушава за няколко минути.

Рейтинг

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар