Тутманик

24/02/2010
Кети
отКетиНовак
"Любимата семейна закуска, която приготвяме често и с удоволствие!"
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо60 мин.
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо73 652
  • Преглеждания за месеца736
  • Преглеждания за седмицата322
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресятото два пъти брашно се смесва със содата. Прави се кладенче и в него се поставя солта.

В отделен съд се разбъркват киселото мляко и 3 яйца, прибавя се мазнината и захарта. Тази смес объркваме с брашното, като се прибавя вода, докато се получи меко тесто. Меси се докато тестото се изглади и започват да се появяват мехурчета и да се отделя от съда.

От тестото се отделят топки и от тях се правят дебели кори. Нареждат се три кори една върху друга, като между тях се слага мас. Кората се разтегля с формата на тавата, маже се с мазнина и се ръси обилно със сирене. Прави се втора кора по същия начин.

Така подредените кори се притискан с пръсти , като отгоре се оставят следи. Намазва се с мазнина и яйце.

Пече се в умерена фурна.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 6
4 2
3 2
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар