Лека плодова торта

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
6322k313k
Лека плодова торта
25/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10-12 парчета
"Лека плодова торта - перфектният десерт"

Необходими Продукти

  • блатове - 3 готови
  • за крема
  • сметана - 300 мл готварска + 200 мл сладкарска + 200 мл заквасена
  • захар - 10 с.л.
  • ромова есенция - 1 ампула
  • плодове - почистени и нарязани при нужда, по избор: ягоди, малини или др.
  • ликьор - 60 мл черешов или друг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте готварската и сладкарската сметана на сняг, като към готварската добавите и захар.

След това разбийте заквасената отделно и разбърквайки я прибавете към другите 2 вида сметана.

Добавете ромовата есенция и пак леко разбъркайте.

Сложете първия блат в подходящ поднос. Разтворете ликьора в още 140 мл вода и сиропирайте леко.

Разпределете плодове и намажете с крема, следва втори блат по същата схема и накрая намажете цялата торта с крем.

Направете украса от плодове и шприцовайте розички крем по желание.

Рейтинг

4.6
59
41
32
20
10
Дай твоята оценка: