Червена леща по индийски

15/07/2017
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър8715812161
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 358
  • Преглеждания за месеца156
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете лещата в тенджера с врящия зеленчуков бульон. Добавете куркумата, намалете силата на огъня и похлупете съда, варете около 15 минути.

Нарежете лука и чесъна и ги запържете в загрятата мазнина до омекване.

Сипете кориандъра и кимиона, пържете още 2-3 минутки. Прибавете и ситно нарязаните домати, пържете още 10-тина минути, след което сипете сместа в лещата.

Посолете на вкус и варете до сгъстяване. Добавете млякото, поръсете с черен пипер и след 2-3 минути махнете от котлона.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар