Кантучини от Тоскана

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k6541k
Кантучини от Тоскана
10/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Перфектните кантучини се приготвят по тази рецепта и ние с удоволствие ви ги препоръчваме"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч. бяло
  • бакпулвер - 1.5 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • ванилова есенция - 2 ч.л.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • бадеми - 1.5 ч.ч. обелени (цели)
  • мазнина - за хартията за печене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното заедно с бакпулвера, след което го смесете с канелата, бадемите и захарта.

В отделна купа разбийте яйцата с ваниловата есенция, бавно ги прибавете към брашното, като бъркате непрекъснато до получаването на гладка смес.

Извадете полученото тесто върху посипана с брашно повърхност, омесете и ги разделете на 2 части.

Оформете ги на ленти, които са дебели не повече от 1 см и ги сложете върху намаслена хартия за печене. Печете кантучините в предварително загрята на около 170-180 градуса фурна до готовност.

Извадете тавата и оставете лентите да се охладят. След това ги нарежете диагонално с остър нож на бисквити и ги върнете във фурната да се доопекат (в средата на печенето ги обърнете).

Извадете готовите кантучини и оставете да се охладят. Съхранявайте в плътно затворена кутия.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: