Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Печено пиле върху морска сол

Печено пиле върху морска сол

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Печено пиле върху морска сол2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Ако досега не сте пробвали тази техника за приготвяне на печено пиле, много сте изпуснали"

Необходими продукти

  • пилешко меси - 1 цяло пиле
  • морска сол - 600 - 700 г
  • черен пипер
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • мед - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете пилето откъм гръдната кост. Разбийте лимоновия сок и меда и обилно намажете пилето с тази марината. Поръсете и с черен пипер и оставете да се паринова за 1 час в хладилник.

След това го сложете в тава, където се разпределили морската сол, пак намажете с марината и сложете да се изпече до готовност в умерено загряна фурна.

По този начин при печенето на пилето не се изисква добавяне на мазнина. Поднесете печеното пиле върху морска сол с гарнитура от салата, ориз или картофи.

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена
Елена
СТрува ми се вкусно, но обикновено пилето не е почистено добре отвътре и затова аз избягвам да го пека цяло. Режа на половинки, измивам много добре, почиствам от всякакви гадорийки и тогава го пека. Ще опитам така.А, и още нещо. Престанете на пишете загряНа! В българския няма такава дума! Има ЗАГРЯТА!
28.12.2013 13:45