ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Печено пиле върху морска сол

Печено пиле върху морска сол

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
601
2k
31
2k
Печено пиле върху морска сол
24/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене55 мин.
Общо65 мин.
Порции6
"Ако досега не сте пробвали тази техника за приготвяне на печено пиле, много сте изпуснали"

Необходими Продукти

  • пилешко меси - 1 цяло пиле
  • морска сол - 600 - 700 г
  • черен пипер
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • мед - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете пилето откъм гръдната кост. Разбийте лимоновия сок и меда и обилно намажете пилето с тази марината. Поръсете и с черен пипер и оставете да се паринова за 1 час в хладилник.

След това го сложете в тава, където се разпределили морската сол, пак намажете с марината и сложете да се изпече до готовност в умерено загряна фурна.

По този начин при печенето на пилето не се изисква добавяне на мазнина. Поднесете печеното пиле върху морска сол с гарнитура от салата, ориз или картофи.

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: