Печено пиле върху морска сол

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
591
1k
31
2k
24/06/2012
"Ако досега не сте пробвали тази техника за приготвяне на печено пиле, много сте изпуснали "
Приготвяне10 мин.
Готвене55 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 442
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешко меси - 1 цяло пиле
  • морска сол - 600 - 700 г
  • черен пипер
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • мед - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете пилето откъм гръдната кост. Разбийте лимоновия сок и меда и обилно намажете пилето с тази марината. Поръсете и с черен пипер и оставете да се паринова за 1 час в хладилник.

След това го сложете в тава, където се разпределили морската сол, пак намажете с марината и сложете да се изпече до готовност в умерено загряна фурна.

По този начин при печенето на пилето не се изисква добавяне на мазнина. Поднесете печеното пиле върху морска сол с гарнитура от салата, ориз или картофи.

Керамична тава с отвор за добре изпечено пиле-4%
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична тава с отвор за добре изпечено пиле
22.99 лв.
22.00 лв.
Виж ››

И на бутилка става, но ако наистина искате да опитате вкусно и сочно пиле, пригответе го в тази керамична тава за пиле с отвор за течност.

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Елена
Елена
28.12.2013 13:45
СТрува ми се вкусно, но обикновено пилето не е почистено добре отвътре и затова аз избягвам да го пека цяло. Режа на половинки, измивам много добре, почиствам от всякакви гадорийки и тогава го пека. Ще опитам така.А, и още нещо. Престанете на пишете загряНа! В българския няма такава дума! Има ЗАГРЯТА!
0
0