Летни сарми

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
422
301
05/03/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 191
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Сарми

Начин на приготвяне

Измийте и попарете лозовите листа. Нарежете на ситно лука и го смесете с измития ориз.

Прибавете нарязаните магданоз и джоджен, овкусете със сол, олио, захар, черен пипер на вкус. Слагайте по малко плънка в листо и завивайте на вкусни лозови сармич.

Навитите сарми не трябва да са много стегнати, защото все пак оризът ще увеличи обема си. Подредете сармичките с ориз в тенджера, посолете ги и притиснете с чиния.

Залейте с малко гореща вода и задушавайте на тих огън. От време на време доливайте по малко гореща вода в ястието с летни сарми.

Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
48.99 лв.
Виж ››

Ако във вашия дом азиатската кухня е на почит, непременно се нуждаете от уок тиган. Удобен, качествен, с незалепващо покритие, уок тиганът се справя страхотно с приготвянето на месо и зеленчуци.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар