Летни сарми

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
167
14885
05/07/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 050
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и попарете лозовите листа. Нарежете на ситно лука и го смесете с измития ориз.

Прибавете нарязаните магданоз и джоджен, овкусете със сол, олио, захар, черен пипер на вкус. Слагайте по малко плънка в листо и завивайте на сармичка.

Сармите не трябва да са много стегнати, защото все пак оризът ще увеличи обема си. Подредете сармичките в тенджера, посолете ги и притиснете с чиния.

Залейте с малко гореща вода и задушавайте на тих огън. От време на време доливайте по малко гореща вода.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар