ezine.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с палачинки и гъби

Лазаня с палачинки и гъби

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
4k
01/03/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции10
"Винаги сме в настроение за лазаня, приятелите ни също!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържвате или купувате готови палачинки. Измивате гъбите, нарязвате ги на ситно и ги запържвате докато се изпари цялата вода. Добавяте наситнения лук, разбърквате, запържвате и добавяте 3 - 4 супени лъжици сметана.

Захлупвате и оставяте на котлона още 3 - 5 минути. Настъргвате кашкавала на едро ренде. Намазвате дъното на голяма тава с масло, слагате две палачинки една върху друга и след това върху тях слагате от гъбената смес, после палачинка, после кашкавал и така редувате. За най - отгоре трябва да ви останат две чисти палачинки.

След като свършите обилно намажете всичко със сметана от всички страни и поръсете със настъргания кашкавал. Поставяте в предварително загрята до 180 градуса фурна и запичате около 20 минути докато се получи златиста коричка.

Сервирайте топло.

Рейтинг

5 5
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: