Пиле Корма

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k7361k
Пиле Корма
29/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ще се справите ли с предизвикателството да приготвите Пиле Корма, ние можем да помогнем с изяждането"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 750 г без кожа
  • бульон - 350 мл пилешки или зеленчуков
  • лук - 1 средно голяма глава
  • чесън - 2 скилидки
  • бадеми - 25 г филирани
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • сметана - 2 с.л.
  • стафиди - 2 с.л.
  • кориандър - 1 малка връзка
  • къри - 2 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер
  • лимони - 1/2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете бульона да заври. Нарежете лука и чесъна и ги запържете в сгорещеното олио за 5 минути или докато омекнат. Смесете кърито и брашното в дълбока купа.

Нарежете пилешкото месо на кубчета с приблизителна големина около 2.5 см и ги оваляйте в брашното.

Добавете месото и сместа с брашното в тигана и запържете за 3 минутки, като разбърквате. Измийте и нарежете кориандър (около 1 с.л.).

Добавете го къмм пилето заедно с горещия бульон и стафидите. Оставете сместа да заври, разбърквайки от време на време. Намалете температурата и след 10-тина минути махнете от огъня. Запечете бадемите в сух тиган. Изстискайте лимоновия сок.

Свалете готовото пилешко от котлона, добавете лимоновия сок, бадемите, киселото мляко, сметаната, сол и пипер. Загрейте отново, но не оставяйте да заври. Поръсете с кориандър и поднесете.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: