ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки гърди с естрагон

Пилешки гърди с естрагон

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
577
397
Пилешки гърди с естрагон
29/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната на ниски градуси. Поръсете с брашно и леко посолете пилешките гърди. Загрейте маслото и 1 с.л. олио в тиган и запържете гърдите около 6 минути от всяка страна.

Междувременно нарежете на ситно лука. Измийте естрагона и отделете листата му, нарежете ги на ситно.

Сложете гърдите във фурната, за да са топли. Прибавете лука в тиган с останалата половин лъжица олио и запържете за минутка.

Сипете виното и половината естрагон. Варете докато виното остане наполовина, прибавете бульона и гответе докато течносста се редуцира наполовина.

Добавете сметаната и разбъркайте, върнете гърдите в тигана и загрете по 1 минута от всяка страна. Овкусете със сол и пипер.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: