Пюре от пащърнак с къри

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
167
14601
28/06/2017
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо700
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете вода да заври. Обелете и нарежете пащърнака на малки кубчета, сложете ги в тенджера с малко сол.

Залейте с вряла вода и щом заврят, намалете котлона. Оставете на тих огън за 10 минути или докато пащърнакът омекне. Междувременно нарежете магданоза.

Отцедете сварения пащърнак и го върнете в тенджерата, намачкайте го на пюре. Прибавете маслото, кърито и заквасената сметана, овкусете с черен пипер и пасирайте.

Прехвърлете в затоплена чиния и разбъркайте, поръсете с нарязания магданоз.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар