Пюре от пащърнак с къри

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
377
297
28/03/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо814
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пащърнак - 650 г
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • къри - 1 с.л.
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • масло - 25 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете вода да заври. Обелете и нарежете пащърнака на малки кубчета, сложете ги в тенджера с малко сол.

Залейте с вряла вода и щом заврят, намалете котлона. Оставете на тих огън за 10 минути или докато пащърнакът омекне. Междувременно нарежете магданоза.

Отцедете сварения пащърнак и го върнете в тенджерата, намачкайте го на пюре. Прибавете маслото, кърито и заквасената сметана, овкусете с черен пипер и пасирайте пюрето със сметана.

Прехвърлете готовото зеленчуково пюре в затоплена чиния и разбъркайте, поръсете с нарязания магданоз.

Пюре от пащърнак с къри поднесете с индийски хляб.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар