Омлет с гъби и спанак

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
311
288
28/03/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо508
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте грила на висока температура. Измийте спанака и магданоза.

Нарежете количество от магданоза, равняващо се на 2 с.л. Загрейте зехтина в тиган. Обелете и нарежете лука, запържете го за 3-4 минути, като разбърквате.

Нарежете гъбите на четвъртинки и ги добавете към лука и пържете още няколко минути, като бъркате често. Сипете спанака и гответе, като разбърквате от време на време.

Добавете кашуто и намалете котлона. Счупете яйцата в купа, прибавете 2 с.л. студена вода и нарязания магданоз. Овкусете със сол и черен пипер, разбийте. Сипете сместа с яйцата при спанака и пържете 5 минути, докато омлетът със спанак се запържи равномерно.

Настържете чедъра и поръсете върху вкусния омлет.

Прехвърлете омлета в тава и запечете за 2-3 минути на грила.

Омлет с гъби и спанак - вкусотия за всяка трапеза.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар