Скумрия с майонеза и копър

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
304
287
26/06/2017
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо388
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте копъра, подсушете го и отделете листата от дръжките. Почистете картофките и ги сипете в дълбока тенджерка с малко сол и дръжките на копъра.

Залейте с вряла вода и сложете да заврят, варете около 20-тина минути. Междувременно загрейте грила на висока температура. Счукайте зрънцата пипер.

Намажете скарата на грила с мазнина, подредете филетата с кожата надолу и поръсете със счукания пипер.

Печете 5 минути, след това ги обърнете и намалете температурата, гответе още 5 минути. Обърнете пак рибата и печете 2 минути.

Смесете киселото мляко с майонезата в купа. Накълцайте каперсите и листата на копъра, добавете към сместа. Лимона нарежете на резени.

Щом рибката е готова я овкусете с малко сол. Отцедете картофите и поднесете рибата с пресните картофки, соса с майонеза и резени лимон.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар