Картофено къри

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
603
10
1k
18/06/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 024
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Ако използвате пресни картофи, почистете ги и ги разполовете.

Загрейте олиото в тенджера и добавете настъргания лук, а след 2 минути - чесъна. Разбъркайте и добавете всички подправки да се запържат за 20 секунди.

Внимавайте да не загорят и добавете картофите. Долейте топла вода, която не трябва да покрива картофите. Разбъркайте, сложете капака и оставете ястието да ври, до леко омекване на картофите.

След това махнете капака и изчакайте водата да поизври. Овкусете със сол, разбъркайте с накълцания ситно магданоз и снемете след 2 минути от котлона.

По желание объркайте с кисело мляко и поднесете картофеното къри леко охладено.

Рейтинг

5 1
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар