Андалузка патица

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
2933966833
22/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако използвате пресен грах, го почистете и го накиснете 1 ден предварително. Сложете го да се свари в същата вода.

В отделен съд сложете почистената патица заедно с 1 глава нарязан едро лук във вряща вода, която сте подсолили. Патицата се вари до омекване, след което се вади и се порционира.

Другата глава лук нарежете и я счукайте в хаван заедно с чесъна, доматите, лютата чушка и черен пипер. За по-лесно може да използвате чопър или кухненски робот.

Смесете соса с граха и добавете малко бульон от патицата и вино. Задушете малко ястието и посолете. Финално добавете порциите патица и задушете още минута.

Поднесете ястието със зеленчуци.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: