Мус от ябълки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k5k
Мус от ябълки
23/02/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
"Любимият ни летен десерт вече е тук, а най-нетърпеливите могат да си запишат рецептата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ябълките и ги нарязваме на парчета. Варим ги докато омекнат, след което ги пасираме.

Към полученото топло пюре прибавяме разтопеният в сока, в който сме варили ябълките желатин. На 1 с. л сок слагаме 1 с. л. желатин. Прибавяме захарта.

Всичко това се бърка в съд, оставен на огъня.

Към изстиналото , но не още желирано пюре прибавяме половината количество от разбитата сметана и разбъркваме отново.

Гарнира се с останалата сметана. Поднася се желирано.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: