Качамак с пушено сирене

19/06/2017
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър8715811052
"Всички полудяха по този ароматен качамак - опитайте и ни кажете защо "
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо286
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • качамак - 200 г полуготов
  • маслини - 10 бр. без костилки
  • сирене - 200 г пушено
  • салвия - 1 малка връзка (може да се замени с магданоз, риган или босилек)
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете качамака в тенджера с около 850 мл вода. Сложете на силен огън на котлона и след като заври, намалете котлона и оставете така 10-тина минути, като междувременно често разбърквате с дървена лъжица, защото сместа трябва да бъде гладка.

През това време измийте и подсушете салвията (или свежата подправка, която сте избрали) и нарежете на ситно листенцата. Настържете пушеното сирене и счукайте зърната пипер.

Маслините накълцайте. Щом качамакът се сгъсти и започне да се втърдява, добавете нарязаната зелена подправка, сиренето, пипера и маслините.

Бъркайте енергично, за да се смесят всички компоненти и качамакът започне да се отделя от стените на тенджерата. Сервирайте веднага или оставете да изстине.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар