Картофен огретен с див лук

EfrosiaEfrosia
Джедай
468
747
10
1k
15/06/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 147
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите на кръгове. Сварете ги в леко подсолена вода за няколко минути, за да останат недосварени.

Започнете да ги редите в подмазнена тава, като всеки ред картофи (със застъпени краища) поръсвате с малко натрошено сирене и настърган кашкавал.

В 3 с.л. масло запържете брашното и при непрекъснато разбъркване долейте топличкото прясно мляко. Бъркайте, докато сосът се сгъсти, като добавите и сметаната и го овкусете с подправки по желание.

Залейте бешамеловия сос върху картофите, леко раздрусайте тавата и пъхнете картофения огретен да се пече в умерено загряна фурна до готовност.

Поднесете картофения огретен с обилно количество накълцан див лук.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Приготвяй си тази рецепта в:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар