ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Панакота с шоколад

Панакота с шоколад

EfrosiaEfrosia
Джедай
481
1k
10
1k
Панакота с шоколад
14/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции6-8 бр.
"Иска ли ви се нещо сладичко? Какво ще кажете за тези изискани шоколадови кремчета приготвени по оригинална италианска рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете шоколада и го сложете да се разтопява на водна баня, като добавите и сметаната, прясното мляко и захарта.

Бъркайте непрекъснато на слаб котлон, докато сместа се хомогенизира и захарта се разтопи напълно, но без да завира!

Желатинът накиснете предварително в студена вода да набъбне, след което го разтопете внимателно и го добавете към шоколадовата смес.

Разбъркайте добре и разпределете сместа в подходящи купички. Поръсете с натрошени ядки и сложете за поне 6 часа в хладилник.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка: