Панакота с шоколад

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
617
10
1k
14/06/2012
"Иска ли ви се нещо сладичко? Какво ще кажете за тези изискани шоколадови кремчета приготвени по оригинална италианска рецепта"
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции6-8 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 090
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг3.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете шоколада и го сложете да се разтопява на водна баня, като добавите и сметаната, прясното мляко и захарта.

Бъркайте непрекъснато на слаб котлон, докато сместа се хомогенизира и захарта се разтопи напълно, но без да завира!

Желатинът накиснете предварително в студена вода да набъбне, след което го разтопете внимателно и го добавете към шоколадовата смес.

Разбъркайте добре и разпределете сместа в подходящи купички. Поръсете с натрошени ядки и сложете за поне 6 часа в хладилник.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар