Домашен шоколад без захар и мляко

14/06/2012
Шоколадка
отШоколадкаНовак
"Не знаете какво е наистина вкусен шоколад, докато не опитате този "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо65 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19 483
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментари4 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • какао - 500 г натурално
  • кашу - 200 г
  • кокосово мляко - 300 мл
  • какаово масло - 40 - 50 г
  • кардамом - 7 зрънца, счукани добре
  • мед - 1 буркан
  • вода - на око
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте кашуто с малко вода, колкото да покрие и пасирайте много добре ядките.

Разтопете маслото и към него добавете кокосовото мляко, какаовото масло, кардамома и меда.

След тях сипете меда и бъркайте първоначално на ниска степен на котлона и постепенно увеличавайте до висока.

Бъркането отнема около 50 минути. Трябва да се получи пухкав, но не течен шоколад (около 2 л).

подобни рецепти тук

Рейтинг

5 7
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Сладка
Сладка
05.06.2015 18:19
Направих го, но сложих само 300гр. какао и въпреки това стана с вкус на натурален шоколад и доста тъмно, направо черно. В обяснението на рецептата пише:"Разтопете маслото и към него добавете кокосовото мляко, какаовото масло, кардамома и меда. "
Въпроса ми е кое масло се има предвид? И дали няма и други съставки, пропуснати по случайност?
0
0
Druga
Druga
01.11.2013 12:03
Напротив почти във всички здравословни магазини се продават какаови зърна...
2
0
Katy
Katy
31.10.2013 14:28
Е как на зърна,от къде ви хрумват тия въпроси?То дори не се и продава такова.Иначе рецептата е хубава ,но бих я пробвала със захар,защото меда не ми се връзва много с вкуса на шоколада.
0
2

Виж всички коментари или напиши такъв