Кисела супа от лапад

14/06/2017
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър8715811087
"Свежа кисела супа, която е най-вкусна, поднесена студена "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо422
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • лапад - 500 г млади листа
  • брашно - 1 ч.л.
  • лук - 2 глави
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок - 3 с.л. (може и 100 г кисело мляко)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържете лука в зехтина, след което добавете нарязания лапад и задушавайте до омекване на зеленчуците, като от време на време разбърквате. Овкусете със сол и черен пипер.

Добавете брашното, разтворено в малко хладка вода, налейте 1 литър топла вода. Когато супата заври, варете няколко минути и свалете от огъня.

Добавете лимоновия сок (или киселото мляко) и сервирайте супата студена.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар