Пълнени патладжани със сирене

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
167
15163
14/06/2017
"Лятото е сезонът на вкусните ястия с патладжани - ето и нашата най-най-най любима рецепта "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 141
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете патладжаните в подсолена вода, за да омекнат леко. Извадете ги и ги сложете в цедка да се отцедят. След това ги разрежете на 2 половини и с лъжица издълбайте вътрешността им.

Смесете сметаната, сиренето, лука, яйцата, целината, черния пипер и солта. С получената плънка напълнете патладжаните и ги наредете в намазнена тава.

Залейте с малко олио и печете в умерено загрята фурна за 20-30 минути.

Когато са готови ги поръсете с магданоза и оставете да се охладят леко.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар