Пълнени патладжани със сирене

14/06/2017
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър16713805
"Лятото е сезонът на вкусните ястия с патладжани - ето и нашата най-най-най любима рецепта "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 324
  • Преглеждания за месеца629
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете патладжаните в подсолена вода, за да омекнат леко. Извадете ги и ги сложете в цедка да се отцедят. След това ги разрежете на 2 половини и с лъжица издълбайте вътрешността им.

Смесете сметаната, сиренето, лука, яйцата, целината, черния пипер и солта. С получената плънка напълнете патладжаните и ги наредете в намазнена тава.

Залейте с малко олио и печете в умерено загрята фурна за 20-30 минути.

Когато са готови ги поръсете с магданоза и оставете да се охладят леко.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар