ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пайове»Сладоледена пай-торта

Сладоледена пай-торта

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
6322k323k
Сладоледена пай-торта
12/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
"Спешно си търсим приятел или приятели, които знаят как се прави Сладоледена пай-торта, защото нас най-ни бива в яденето"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 лист
  • сладолед - 1 голяма кутия ванилов, сметанов
  • ромова есенция - 1 ампула
  • ягоди - 200 г
  • малини - 150 г
  • боровинки - 100 г
  • захар - 100 г
  • желатин - 2 пакетчета
  • плодове - за отгоре
  • плодов сок - около 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете ваниловия сладолед да се поразтопи.

От листа бутер тесто изрежете овална форма, която да покрива дъното и стените на овална форма. Сложете го да се запече в умерено загряна фурна, след което го охладете напълно.

Плодовете пасирайте, прецедете през цедка, за да отстраните малките зрънца и разбъркайте със захарта. Объркайте плодовото пюре с разтопения сладолед и разбийте добре сместа с ромовата есенция.

Сладоледената смес сипете върху тестото. Пъхнете в камера за няколко часа да се замрази сладоледа.

Сложете желатина да набъбне в нужното количество студена вода. След което го разтопете в малко сгорещен плодов сок по избор.

Подредете плодовете върху замръзналия сладоледен пай и залейте с охладения, но още течен желатин. Отново сложете в камерата за няколко часа, след което може да поднесете. Съхранявайте сладоледената пай-торта в камерата.

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: