Картофена салата с бекон и меден дресинг

EfrosiaEfrosia
Джедай
473
880
10
1k
11/06/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 204
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофи - 500 г
  • бекон - 200 г
  • лук - 1 малка глава червен
  • яйца - 1 твърдо сварено
  • мед - 1 и 1.2 с.л.
  • оцет - 2 с.л. балсамов
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите и ги сложете да се сварят.

След това ги оставете да изстинат напълно, за да се изпари излишната влага от тях.

Обелете ги и ги нарежете в купа на кубчета.

Добавете ситно нарязания бекон и лук. Объркайте със сол и черен пипер по желание

В малък съд пасирайте оцета, зехтина меда и свареното яйце.

Овкусете дресинга с малко сол и черен пипер и залейте салатата. Объркайте добре и поднесете охладена.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар